Amalgamsanering

Sedan 2009 råder det totalförbud mot användning av amalgam i tandvården. Amalgam är metallfyllningar som består av bland annat kvicksilver, som är giftigt och nervtoxiskt. Vi på Nova Tandklinik är en del av utvecklingen inom tandvården där vi försöker avveckla användning av metaller i munnen. Vi strävar mot att använda biologiska materialval som är skonsamt mot tänderna men även kroppen.

Vissa personer tål inte amalgam. Det kan uppstå allergiska reaktioner mot metallen och många som är intoleranta har förklarat att de känner att de har svårt att fokusera, är mer trötta till den nivån att detta påverkar deras vardagliga liv.

På Nova Tandklinik utför våra tandläkare amalgamsanering enligt regelverk och vi har strikta rutiner vid avlägsnande av amalgam. Protokollet innebär att vi isolerar tanden eller samtliga tänder med amalgam, för att sedan avlägsna detta i omgångar. Efter all amalgam har avlägsnats, ersätts detta av en vit keramisk fyllning som är biologisk om så önskas. Har du amalgamfyllningar? Kontakta oss på Nova Tandklinik för att vi skall kunna bedöma din situation och få dig kvitt all giftig amalgam.