Tandblekning

Många drömmer om att ha ett strålande vitt leende. Missfärgningar som orsakats av vanliga livsmedel eller cigaretter går vanligtvis att få bort med en putsning och airflow behandling. Ibland går missfärgningarna djupare in i emaljen och då kan man välja en klinisk tandblekning istället.

Klinisk tandblekning med BrilliantSmile

Vid kraftiga missfärgningar rekommenderas kliniktandblekning för att få ett optimalt resultat. Vägen till vitare tänder börjar med en helt vanlig undersökning hos tandläkaren. Det är viktigt att du är fri från hål och beläggningar för att resultatet ska bli bra.

Är din munhälsa inte 100 % frisk rekommenderar vi att du först bokar tid hos en tandhygienist som gör en djupgående rengöring och polering av dina tänder. Med en fullt frisk mun kan vi erbjuda dig klinisk tandblekning med BrilliantSmile, den ledande metoden för effektiv och säker tandblekning som ger vitare tänder med endast en behandling.

Patienter som genomgår tandblekning med BrilliantSmile behöver normalt inte återkomma för upprepade behandlingar. Tandblekning utförs av legitimerad personal på kliniken med hjälp av Plasmaljus som aktiverar blekningsgelén, för ett snabbt och effektivt resultat. 

Hemblekning

BrilliantSmile hemblekningsgel används för blekning av missfärgade tänder och är lämplig för minimalinvasiv behandling med individuellt framställda blekskenor.

Behandlingen pågår normalt i 7 dagar, 1-9 timmar per dag. Det går bra att bleka tänderna medan du sover.

BrilliantSmile Touch-Up Pro är en sk. enhancement blekning för den som tidigare har blekt tänderna och vill bättra på sitt vita leende.

BrilliantSmile Touch-Up Pro utförs på kliniken med hjälp av en specialdesignad skena och gel som aktiveras med Plasmaljus.

Biverkningar från tandblekning

Det finns inga kända biverkningar från blekningsmedlet som vi använder på Nova Tandklinik.

Ibland kan det dock uppstå ilningar under och efter behandlingen. Det kan lindras genom en snabb och enkel fluorbehandling. Ilningarna upphör efter en kortare tid.

Under minst 48 timmar efter blekningstillfället är det viktigt att undvika mat/dryck med starka färgämnen, som t.ex. blåbär, kaffe, te eller rödvin.

Full blekningseffekt uppnås efter cirka 48 timmar. En klinisk blekning håller normalt i mellan 1-3 år men detta är väldigt individuellt.

Rökning/snusning och matvanor påverkar livslängden på din tandblekning.