Tandblekning

Många vill ha vitare tänder. Ibland är det ytliga missfärgningar från exempelvis kaffe eller cigaretter som är problemet, och då räcker det oftast med en putsning och airflow behandling hos våra legitimerade tandläkare och tandsköterskor. Ibland går missfärgningarna djupare i emaljen och då kan man genomgå en tandblekning, på klinik eller i hemmet. Ibland kan missfärgningar vara kraftiga, eller om tandraden behöver ändras vad gäller färg eller form. Då rekommenderas estetisk behandling så som porslinfasader för att få ett optimalt resultat. Viktigt innan man önskar genomgå en tandblekning är att man blivit undersökt av en tandläkare. Man måste vara fri från både hål och beläggningar för att få ett bra resultat. Vi rekommenderar också att man besöker en tandhygienist för att på ett effektivt och skonsamt sätt få till stånd en frisk oral hälsa. Rätt utförd är tandblekning ett bra komplement till estetiska korrigeringar. Fråga din tandläkare angående den bästa behandlingen för just dig.

Klinikblekning BrilliantSmile är den ledande metoden för effektiv och säker tandblekning, och ger vitare tänder på endast en behandling. Patienter som genomgår en behandling med BrilliantSmile behöver normalt inte återkomma för upprepade behandlingar. Vid klinikblekning genomförs behandling på kliniken av legitimerad personal, med hjälp av Plasmaljus som aktiverar gelen, för snabbt och effektivt resultat. 

Hemblekning BrilliantSmiles hemblekningsgel används för blekning av missfärgade tänder och är lämplig för minimalinvasiv behandling med hjälp av individuellt framställda blekskenor. Dessa framställs lokalt av våra tandtekniker. BrilliantSmile-certifierad personal rekommenderar hur länge behandlingen ska pågå, vilket normalt är 1–9 timmar per dag i 7 dagar. Man kan även bleka på natten medan man sover. 

Touch-Up Pro BrilliantSmiles är en så kallad bättringsblekning för de som vill prova på att bleka tänderna, eller de som tidigare har blekt och vill bättra på sitt vita leende. BrilliantSmile Touch-Up Pro utförs på klinik med hjälp av specialdesignad skena och gel som aktiveras av Plasmaljus.

Inga kända biverkningar finns på blekningsmedlet som vi på Nova Tandklinik använder, men ibland kan man uppleva ilningar under och efter behandlingen. Det kan lindras genom fluorbehandling, som går snabbt och enkelt. Det är väldigt individuellt om man får ilningar eller inte. Ilningarna upphör efter en kortare tid. under minst 48 timmar efter blekningstillfället bör man undvika mat/dryck med starka färgämnen som exempelvis blåbär kaffe eller rödvin. Man kan räkna med att full blekningseffekt uppnås efter cirka 48 timmar. Resultatet håller normalt mellan 1-3 år, men det kan skifta beroende på mat/dryck och inte minst snus/rökning och med tiden så tappar man blekningseffekten. Alla som bleker tänderna på Nova Tandklinik får ett informationsblad med sig, och våra tandläkare är alltid redo att besvara samtliga frågor som kan dyka upp. Vi är Proffs på tandblekning, och ger dig goda råd och tips på hur du kan bevara den vita effekten av ditt leende länge!

Är du intresserad av tandblekning i Södertälje, tveka inte att höra av dig till Nova Tandklinik.