Estetisk Tandreglering

Sneda tänder som överlappar och ett ojämnt leende är vanligt och kan orsaka både dåligt självförtroende och problem med munhälsan.

Våra tandläkare på Nova Tandklinik har lång erfarenhet och kunskaper inom estetisk tandreglering. Nova Tandklinik arbetar med konventionell tandställning med brackets och räls, samt med estetiska alternativ, så som Invisalign. De estetiska alternativen har enormt mycket fördelar. Bland annat är de mer diskreta och i flesta fall lika effektiva som vanlig tandställning – med kortare behandlingstid!

Vi på Nova Tandklinik utför alltid en konsultation där våra tandläkare tillsammans med dig går igenom din tandstatus med röntgen. Du får möjlighet att berätta om din nuvarande situation, vad för förväntningar du har samt ställa frågor. När tandläkaren har utvärderat ditt bett och bedömt dig som en lämplig kandidat för tandreglering, skrivs ett preliminärt kostnadsförslag för de olika behandlingsalternativen som passar dig bäst. Om du bestämmer dig för att gå vidare med behandlingen, tar din tandläkare fotografier, panorama röntgen samt avtryck av dina tänder. Av avtrycket som tas görs en gipsmodell som ger oss en helhetsbild av din utgångssituation. Efter att tandläkaren samlat all information som krävs, så erbjuds du det bästa
behandlingsalternativet som är individuellt anpassat för dig. En slutgiltig behandlingsplan beskrivs och ett kostnadsförslag skrivs ut. Nya avtryck tas, och besöket efter kan din tandreglering påbörjas.

Oavsett dina önskemål, din ålder och din förutsättning kan vi på Nova Tandklinik erbjuda dig en lösning som ger dig det leende du alltid eftersträvat

Varför Estetisk tandreglering?

Det finns flera olika orsaker till varför man väljer att rätta till sneda tänder. Vissa gör det av estetiska skäl för att förbättra självkänslan samt ge möjligheten till ett livslångt leende. Andra gör det av funktionella skäl, där problem med trångställda eller överlappande tänder orsakat försämrad tuggfunktion och slitage på tänderna.

Oavsett varför man väljer att utföra en reglering av tänderna, så kommer det bidra till förenklad och förbättrad skötsel av tänderna som leder till en friskare mun. En tandreglering är en investering för livet, och vårt mål på Nova Tandklinik är att skapa en stor förbättring av din livskvalitet, så du alltid kan känna dig trygg med dina tänder och ditt leende.

Vi erbjuder Konventionell tandställning samt estetiska alternativ, Inman Aligner och Invisalign. Det är viktigt att man kommer på en konsultation för att våra tandläkare kan utreda vilket alternativ som passar dig bäst. Du kan nedan läsa om de olika alternativen vi erbjuder samt hur behandlingsprocessen går till. För preliminära priser för tandreglering vi erbjuder, se avdelningen prislista där priserna står under ”kosmetiska behandlingar”.

Information om Invisalign

Invisalign är en nästan en helt osynlig tandställning som är avtagbar. Systemet reglerar tänderna med hjälp av utbytbara genomskinliga plastskenor. Skenorna är individuellt framtagna efter dina tänder och ersätts varannan vecka med nya inför nästa sekvens. Varje skena har en avancerad funktion som röra tänderna gradvis mot det beräknade slutresultatet. De genomskinliga plastskenorna är anpassade att flytta dina tänder lite i taget. Detta sker genom att skenorna varannan vecka skiljer sig i formen från varandra, men att den lilla skillnaden skapar tillräcklig kraft för att få dina tänder att röra sig mot det önskade målet. Detta fortsätter till det att varje skena i hela serien har använts för att nå ditt önskade leende. Vi kontrollerar att allt går som planerat cirka 1 gång i månaden för din trygghet.

Skenorna skall användas regelbundet, dygnet runt, morgon som kväll. Detta är för att behandlingen ska gå korrekt till och för att den planerade behandlingstiden hålls. Du får enbart ta av skenorna när du äter, borstar tänderna eller använder tandtråd.

Fördelarna med Invisalign är många, det är en beprövad och säker metod som är bekväm då den är avtagbar och skaver inte mot mjukvävnad i munnen. Skenorna är diskreta och kan tas bort tillfälligt vid exempelvis möten, festligheter eller vid en lunch. Invisalign är nästan osynlig, bekväm utan smärta och man får tydliga resultat!

Skenorna kan enkelt göras rent med ljummet vatten när det önskas.

Invisalign har fått flera miljoner människor världen över att älska sitt leende! Innan behandling kommer du se slutresultatet hos tandläkaren med ett virtuellt 3D verktyg. På Nova Tandklinik är det en prioritering att du ska förstå och följa din behandling trygg och säkert. Behandlingstiden är individuell beroende på just din situation. Vi arbetar så effektivt vi kan för att du skall få det leendet du vill ha, på kortast möjliga tid.

För mer information om Invisalign, besök tillverkarens hemsida www.invisalign.se

Våra tandläkare är certifierade inom estetisk tandreglering med Invisalign och Inman aligner, där behandlade tandläkare har genomgått avancerade kurser som tillför teoretisk och praktiskt kunskap inom området. Vill du känna dig trygg både behandlingsmässigt och ekonomiskt? Tveka inte att kontakta oss, då vi erbjuder estetiska behandlingar med högst kvalitet, till bästa pris.